Linkek

“Ha bezár Isten egy ajtót akkor egészen biztos, hogy valahol egy másik szélesre tárul előttünk! Ne azért mérgelődjünk amit elvesztünk, hanem örvendjünk az új lehetőségeknek!” Böjte Csaba

Barsi Balázs atya nagyböjti beszédei

Barsi Balázs OFM 2021 nagyböjti konferenciabeszédei a Ferences Rendtartomány YouTube-csatornáján érhetők el, hetente, vasárnaponkénti frissítéssel.

Böjti ételek

A Miskolci Egyházmegye Missziós Irodája receptgyűjteményt állított össze, amellyel ötleteket szeretnének adni, mi kerüljön a család asztalára, ami a böjti előírásoknak is megfelel. A gyűjteményben 40 +1 kipróbált recept olvasható, tisztelendő asszonyok ajánlásával.

Nagyböjti ráhangoló 2021

A katolikus.ma YouTube-csatornája naponta friss böjti ráhangolóval segíti a böjti előkészületet.

Misevlog

Fábry Kornél atya sorozata, amelynek már a második évada folyik a Youtube-on. Minden, amit tudni akarsz a szentmiséről, de soha nem merted megkérdezni. Néhány ajánló a böjtről és a nagyheti szertartásokról:

arTe via - egy fiatal lány a böjtölésről

Andrásfalvy Mirjám Klára fiatal egyetemista, aki arTe via nevű YouTube-csatornáján saját böjtölési tapasztalatain, tippjein kívül még nagyon sok érdekes vallási témáról vlogol.

Flashmob papokkal és lelkészekkel

A 777 felkérésére öt felekezet kilenc képviselője egy különleges ajándékkal bátorít minket ebben a nehéz időben. A szeretethimnusz úgy, ahogyan még biztosan soha nem hallottad!

Online szentmisék és istentiszteletek

A templomok bezárása óta nagyon sok helyről közvetítenek online szentmiséket és istentiszteleteket, így akár hétköznap is részt vehetünk rajtuk, és a vasárnapunkat is megszentelhetjük vele.

Azok számára, akik nem lehetnek jelen valóságosan a szentmisén, az élő közvetítésben a szentség kegyelmeinek kiáradása és az áldások hatásai ugyanolyan módon történhetnek meg, mintha ott lennének. A felvételről való visszanézés viszont már nem élő kapcsolat, ezért a szentmisék közvetítése kizárólag élőben megengedett, és a rajtuk való részvétel is csak ilyen esetben érvényes. Ugyanez vonatkozik az Oltáriszentség csendes imádásának, az adorációnak közvetítésére és részvételére.

Ferenc pápa Twitteren

Kövesd a Szentatya Twitter-oldalát, ahol naponta szól a világhoz rövid üzenetekben.

Gyermekhittan

Jöjj, kövess engem! címmel gyermekhittan Csillag Évával ezen a csatornán.

Katolikus ötletdoboz

Kézműves kreatív ötletek megvalósítása a kereszténység jegyében gyerekek számára ITT.

Híd-tan kreatív cuccok

Módszertani segédeszközök színes tárháza vallási témában ITT.

Lelkigondozás

Térítésmentes online skype lelkigondozás és mentálhigiénés beszélgetés a COVID-19 járvány idején a magyarországi segítő szakemberek és szervezetek adatbázisán, a Segítőhálón.

Placid atya

Placid atya bencés szerzetespap volt, aki koholt vádak miatt 10 évet töltött a Gulagon. A túlélés négy szabályát mondja el röviden ITT.

Munkácsy-trilógia

Munkácsy Mihály festményei Jézus szenvedéséről ebben a prezentációban kerülnek górcső alá.

Elmondom hát mindenkinek...

Személyes vallomások megtérésről, a hit segítő erejéről.

A vírus behúzta életünkben a kéziféket – Szikora Róberttel imáról, otthonról ITT.

“Annak nehéz, aki itt marad, sosem annak, aki elmegy” - egy keresztény édesapa tanúságtétele nem sokkal halála előtt ITT.

Sok-sok rövid tanúságtétel a Mária rádió archívumában ITT.

Papifrankó

Az élet papos oldala - Hodász András atya videóblogja rövid, érdekes, humoros megfogalmazásban különböző témákról:

  • Kérdések és válaszok a világ dolgairól: Ebben a rovatban a fiataloktól kapott kérdésekre az élet nagy dolgairól válaszol az atya az egyház tanítása szerint.

  • A papok titkos élete: Mivel is telik egy pap élete? A pap is ember, csak ez nem mindig látszik, ez a sorozat pont azt mutatja be, ami a hívek számára nem mindig látható.

  • Deus ex Cinema: filmelemzések keresztény szemmel.

Házi karantén tippek az atyától ITT.

Online Pálferi

Pál Ferenc, közismert nevén Pálferi római katolikus pap, mentálhigiénés szakember. Pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörben. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi-, családi-, és párkapcsolatokat, a személyes lelki egyensúly kérdéseit. Fontos számára, hogy az előadások semlegesek legyenek: a hallgatónak nem kell semmilyen vallási, ideológiai elvárásnak megfelelnie, elég a nyitottsága. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus.

A palferi.hu oldalon több mint 1000 hanganyagot találsz, de ha vizuális élményt is szeretnél hozzá, nézd meg ugyanezen név alatt a youtube-csatornáját.

Pár perces ízelítőért KATT IDE!

Magyar Kurír

Ez egy katolikus hírportál (www.magyarkurir.hu), ahol híreket, cikkeket, interjúkat, gondolatokat, elmélkedéseket olvashatsz a katolikus egyház világából.

Mustármag

A Mustármag egy országos, keresztény cserkész lelki nevelési munkacsoport. Célja a Magyar Cserkészszövetség nevelési munkáján belül a lelki terület elősegítése és támogatása, valamint a csapatok ezirányú működésének segítése.

Jól működő gyakorlatokat, hasznos segédanyagokat, napi gondolatokat, idézeteket, imákat, ötleteket találtok Facebook-oldalukon lelki feltöltődésre.

777 - A hit nem magánügy!

A https://777blog.hu/ egy hír- és blogoldal: vidám, de amikor szükség van rá komoly, optimista, az életre nyitott, de mindenekelőtt keresztény. Kinek is szól ez az oldal? Mindenkinek, – legyen az hívő, vagy (még)nem hívő – aki nyitott azokra az értékekre, amelyeket a történelmi egyházakhoz tartozó szerkesztői képviselnek. Keresztény értékek mellett elköteleződve híreket közölnek, interjúkat készítenek, blogolnak, zenét ajánlanak, programlehetőségeket mutatnak be.

Facebook-oldalukon napi bátorításokat, igéket, szép és érdekes képeket és rövid gondolatokat is közzétesznek.

Imalánc a vírus idejére

Mai ige

Bibliai igékre vannak alapozva a témák, nagyon hasznos és gyakorlati tanácsokat nyújt a hitélethez és a gyakorlati életben mit hogyan is tegyünk, miként álljunk hozzá.

maiige.hu

Életvezetési tanácsok fiataloknak

Dr. Papp Miklós görög katolikus pap elmélkedése az életvezetésről - ITT!

Mijo Barada előadásai

Mijo Barada exorcista a horvátországi lelki megújulás egyik vezéregyénisége. Négygyermekes családapa, aki Európa- és Afrika-szerte, valamint Japánban rendszeresen tart lelkigyakorlatokat. Isten mindannyiunkat meghatározott küldetéssel teremtett c. előadását emelnénk ki, melyett ITT tudsz meghallgatni.

Családfagyógyítás katolikus módon

Katona István atya az élet legsúlyosabb problémáinak szakértője egyházunkban. Egyik témáját ajánljuk figyelmetekbe ezen az oldalon, fordítsatok időt a családfagyógyításra és sok tehertől szabadulhattok meg.

20 ötlet Nagyböjtre

Ennyi mindenkinek belefér :)

További videókat találsz a Kalász linktárban is.