Mindent vagy semmit

Folyton üzletelünk Istennel. Hol odaadjuk Neki, hol visszavesszük Tőle a hitet, a kérést, a vágyat, a bizalmat. Miért csodálkozunk hát, ha az életünk is ilyen? Tesszük mindezt úgy, hogy talán nem is tudunk róla. Pedig ez teljesen nyilvánvaló, ha az ember megtanul odafigyelni rendesen. Mondok egy példát. Teszem azt éppen azért imádkozunk, azt akarjuk, hogy Isten gyógyítson meg minket. Eközben alig fejezzük be a Mindenható... még egyszer mondom Mindenható Istenhez a mi szerető Atyánkhoz intézett kérésünket, máris arról beszélünk, hogy milyen reménytelenül betegek vagyunk. Micsoda viselkedés ez? Olyan mintha elmennél a legnevesebb szabóhoz megrendelni egy csodás ruhát, de alig lépsz ki az ajtón, máris azon nyafogsz, hogy milyen rettenetes, hogy neked nem készül ebben a szabóműhelyben ruha. Hát nem most rendelted meg? Te varrnál magadnak így? De tudjátok mit mondok? Isten még így is elkészíti nekünk amit mi kértünk. Elkészíti mert irgalmas és mert mindennél jobban szeret minket. De hitetlenségünk azt eredményezi, hogy nem megyünk el érte! Bízz Istenben, figyelj oda mit beszél, foglalkozz vele és teljesítsd a feltételeket, hogy tiéd legyen minden áldás!

Istennél nincsenek kisbetűs részek. Mindent elmondott amit tudnunk kell. Nincs rejtett titok. De aki nem akar megtanulni olvasni, vagy nem akar szóbaállni vele, az nem tudja megszerezni az áldást amit Isten egyedül az Ő számára készített el. Tehát nincs titok. Jn 15,15 “Már nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak titeket, mert MINDENT TUDTUL ADTAM NEKTEK, amit Atyámtól hallottam.” S bár ha még azt is mondhatnád, hogy na jó, de hát ki tudja mindent leírtak-e és mindent átadtak-e amit Jézus mondott, ime az Apcsel 20,20 “Semmit sem hallgattam el abból , ami hasznos, hanem inkább hirdettem és tanítottam azt nektek nyilvánosan és házanként.” Hidd el, hiába folytatnád a kifogásokat, mindenre van válasza, kedves, hasznos, működő szava Istennek. Mindenre. Miért nem használod? Tehát nincs kifogás, mert mindent elmondtak.

Ha akarjuk, hogy Isten a mi életünkben jelen legyen, és áldás legyen mindazon amit tehetünk vagy megkaphatunk, akkor nem viselkedhetünk úgy mint egy nevetséges tudatlan ember, aki ha hűs levegőt akar a szobájában, akkor csak a ventilátor forgófejét vásárolja meg mert úgy látta, hogy az adja a hűsítő levegőt. Teljeskörű működtetéshez körültekintő hozzáállásra és a feltételek maradéktalan teljesítésére van szükség. Rajta hát!

dm